Boka

Sikre deg et eksemplar av boka om Yngve 

eller send mail til
plussreklame@gmail.com

Fra februar spilles teaterstykket »Yngve Hågensen – Fra barnehjemmet til LO-toppen«. Nå foreligger boka »Yngve Hågensen – Jeg angrer ingen ting«. Den er på 50 sider, og forteller mer om livet til den tidlige- re LO-kjempen, som fikk sine første verv i Halden i 1955. Han gikk av som leder av LO i 2003. Som 82-åring har han fortsatt viktige verv, blant annet som varamedlem i kommunestyret.

Yngve har levd – og lever – et særdeles aktivt liv som har hatt en rød tråd: Kampen mot arbeidsledighet.
Boka forteller også om familien, spesielt brødrene og kona Astrid.
Det er LO Viken Oslo som er utgiver. Boka koster 110 kr + porto, faktura sendes med boka.

Bakgrunn

Yngve – fra barnehjemmet til LO-toppen

handler om tidligere LO-leder Yngve Hågensens liv. Han er gjennom tidene en av de fagforeningskjemper som har hatt mest innflytelse på samfunnsutviklingen i Norge. Nå skal livet hans gjenskapes på teaterscenen med Dennis Storhøi i hovedrollen.

Forfatter Jens O Simensen har skrevet forestillingen som speiler den tidligere LO-lederens historie. Musikken lages av Svein Gundersen.  Premiere vil være i februar 2021 i Halden.
Det skal spilles totalt åtte forestillinger, samtlige Østfoldbyer samt i Oslo og Viken for øvrig. Forestillingen produseres av åtte organisasjoner i arbeiderbevegelsen i Viken.

FORESTILLINGER OG BESTILLING

Opplev stykket

Her kommer mer informasjon om hvor forestillingen skal spilles og hvilke datoer. Når dato og spillested er klare så blir bestillings-linken aktiv.

Link til spillesteder vil være aktive når billettsalget åpner på de respektive spillesteder:

Halden, Brygga Kultursal

Fre 12. feb kl 19.00

Link bestilling Brygga Kultursal

Lillestrøm, Folkets Hus

Søn 14. feb kl 19.00

Link bestilling Lillestrøm

Oslo

Info kommer

Drammen Teater

Tirsdag 16. feb kl 19.00

Link bestilling Drammen Teater

Moss, Verket Scene

Tor 18. februar kl 19.00

Link bestilling Moss

Fredrikstad, City Scene

Ons 24. feb kl 19.00

Link bestilling City Scene

Sarpsborg Scene

Tor 25. feb kl 19.00

Link bestilling Sarpsborg Scene

Askim Kulturhus

Fre 26. feb kl 19.00

Link bestilling Askim Kulturhus

Dette er

Prosjektet

I 2018 sto arbeiderbevegelsen i Østfold bak en teaterforestilling om statsmannen Oscar Torp fra Østfold. Også den gangen med manus og musikk av Simensen/Gundersen. Nå har de samme organisasjonene forent kreftene for å lage en forestilling om fagforeningskjempen som startet sin arbeidskarriere på Saugbruks i Halden.

I en teaterforestilling er det mye dramatisk materiale å hente fra hans liv. Han hadde en vanskelig spesiell barndom og bodde flere år på barnehjem. Under krigen måtte barnehjemmet evakueres. Fra 1955 til 1969 var han papirarbeider ved Saugbrugsforeningen i Halden. Gjennom dette kom han inn i fagforeningsarbeid og ble etter hvert distriktssekretær, LO-sekretær og LO-leder. Yngve var også aktiv i Halden-idretten i mange år.

Hågensen var en markant og sterk LO-leder som ikke nølte med å være kritisk om rådende politikk gikk utover de fagorganiserte. Veien til topps i LO var konfliktfylt og underveis måtte han kjempe mange kamper. 

Men hans fremferd gjorde at han alltid møtte respekt, selv fra de som var uenige med ham. Forestillingen vil omhandle både barndom, ungdom og hans karriere i organisasjonslivet. 

Produsenter for forestillingen er: Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk i Østfold, LO Viken Oslo, LO Halden, Østfold Arbeiderparti, LO Indre Østfold, Aof Østfold og Fellesforbundet avd Saugbruks og Arbeiderbevegelsens historielag i Akershus. 

OM

Dennis

Storhøi

Tittelrollen som Yngve Hågensen vil bli spilt av Dennis Storhøi. Han er kjent for det norske folk via et omfattende rolle-register innen både teater, TV og film. Han er utdannet ved Statens Teaterhøgskole i 1985 og debuterte på Den Nationale Scene 1985.  I starten av sin karriere var han tilknyttet Rogaland Teater og var fast ansatt på Oslo Nye teater 1991 – 2009.  Siden da har han vært freelance-skuespiller. 

I sesongene 2008-2010 høstet han gode kritikker for sin rolle som Peer Gynt på Gålå. 

På musikalscenen har han spilt både vertshusholder Thenardier i Les Misérables og verdensmann Alfred Doolittle i My Fair Lady. Han har også gjort klassiske roller som Willy Loman i en handelsreisendes død og vært med i flere Shakespeare-stykker på Oslo Nye. Innen film startet han sin karriere i Kamilla og Tyven i 1988 og har siden gjort mange ulike roller, i tillegg til at han har gitt stemmer til mange karakterer i tegnefilm-universet. I TV-ruta gjorde han et solid inntrykk som Hydro-direktør da «Kampen om tungvannet» ble sendt i 2015. 

«Dette var en så «umulig» oppgave at jeg ikke kunne si annet enn ja», uttalte Dennis til Fredriksstad Blad da forestillingen ble lansert. Han kommer til å ha flere møter med Hågensen i tiden som kommer for å: «få personligheten og særpregene hans inn på radaren», sier han. 

Den øvrige rollelisten vil bli klar i løpet av høsten. 

Kontaktinfo for

prosjektet

Yngve

– fra barnehjemmet
til LO-toppen

 

 Arne Berg
Hans-P. Tøgersen

 

 Styreleder
Prosjektleder

 

Tlf: 916 96 057
Tlf: 90 95 03 10

© 2020 Teaterprosjekt Yngve Hågensen
v/Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk Østfold
Org.nr. 998 332 419 
Nettsiden er produsert og levert av
PLUSS REKLAME AS